Wist U dat de      Spelen met Vuur gemeenteambtenaar die tegen de verdrukking in het plan van de drempels heeft doorgedrukt in de gemeenteraad met zijn fiets over een drempel is gevallen!!!!?

De site is in eerste instantie voor alleen Zetten Gemeente Overbetuwe opgezet. Mocht er reden zijn om dit breder op te zetten gaan ik dat ook proberen.

Heeft U een mening of een bijdrage Klik hier voor formulier

Huchte en Vluchheuvels..                                                                                                                                      

Sinds jaor en dag was ut eerluk verdeild tusse onze twee dorrepe: Hemme ha De Huch, gewit wel, die bult mit de boerderij dr op waor Jan Barte en Iaoter Adje jaore gewond hebbe en Zette ha De Vluchheuvel mit de kjerk dr op. Bije verhoginge zen ooit dur minsehande aongeleid, dn een w erder as dn ander, mar beis mit Ut doel urn vur de minse en diere een vluchplaots te hebbe as ut waoter wer es dur de dijke hr brook, w in vroeger dag nog al es veurkwam. As kleine blage makte wij s wijnters as ter sneuw lag graag gebruik van die huchte urn mit oe sleetje af te roetse. In Hemme kon de zo de Rozelaon in glije en in Zette van de hoge vluchtheuvel af de bevrore grach op. KIeri, kjerl, d neus vur op en mot dr geskied en gerodeld worre, wijd weg in de Allepe. Toch mot dr in onze helaos verdwene gemeinte Valburg ok een gees gewis zijn met een haos ziekeluk gevuul vur heuvels, die zoveul as een leste

daod op ut idee gekomme is urn Zette kats vol mit bulte te legge, hier en daor zo dich bij mekaor d ter krek twee autoos tusse passe; wondere van moderne verkeerstechniek, waor de as gewone mins de nek over zou breke. Daormee is ut evenwich tusse Hemme en Zette ok lilluk verbroke: de stand is, w heuvels betref. Nou, geleuf ik, een tege dertig. Toch hedde ok minse die graog zon ding in de straot hebbe. In de Meulestraot schijn ok gevaerluk hard gereje te worre,
volges een bewoner is d knap gevaorluk vur de blage Veiligheid staoj veurop en ik hoop vur hullie d dr ok daor w aon  gedaon wor, mar of al die bulte in de straote daor
Ut middel vur zijn, is vur mijn een was nog es sensatie. Tegeswordig haole we daor de vraogteiken. Urn de waorheid te zegge von ik d we aon de Huch en aon de Vluchheuvel mr as zat hadde as ut over heuvels gaoj. W gij?

 

Djerk

 

Beste wethouder of ambtenaar Verkeer,

 

Als ik Zetten binnen rijd, zie ik grote borden met excuses voor het ongemak en dat U van plan bent met het gecreerde ongemak 25 % verkeersdoden te besparen. Naar mijn info zijn er de laatste 10 jaar 2 verkeersdoden gevallen. De oorzaken hadden niets te maken met onveilige verkeerssituaties. De situatie die momenteel aan het ontstaan is met de drempels en zigzagwegen in het centrum, vrachtwagens die producten afleveren veroorzaken levensgevaarlijke situaties en rijden voortdurend palen om, plus de 30 km maatregel, leveren behoorlijke gevaarlijke situaties op. Er zijn mensen die moeten 500 meter op de fiets hun kinderen naar school brengen deze passeren 5 verkeersdrempels, die te stijl en op zotte zijn aangelegd. Als U eens rondrijdt zult U moeten constateren dat ook met de auto het dorp in en uit een bijna onzinnige expeditie is geworden. Dit allemaal nog los van de economische schade aan fietsen en autos. Ook drie drempels op de stationstraat richting station leveren naast bovengenoemde schade ook nog eens schade vanwege het optrekken en afremmen, en luchtvervuiling op.

Waar haalt een zinnig denkend mens de overwegingen vandaan om dit te bedenken? En met welk doel? Deze man of mensen moeten wel een verschrikkelijke hekel aan ons hebben.

Kunt U mij de voorwaarden voor een referendum doen toekomen. Ik zou dan graag een referendum organiseren, als U mij kunt laten weten aan welke voorwaarden en regels ik mij dan moet houden.

Ik vind dat de gemeente hier veel te ver is doorgeschoten en voorlopig meer gevaarlijk en onwenselijk situaties creeert dan oplost of voorkomt.

 

Vriendelijke groet,

 

Chris Colijn,

Zetten