De strijd tegen het terrorisme!!

   

  

   Opmerkingen of Mededeling

  

De strijd tegen het terrorisme is vooral ook een strijd tegen onszelf

.

  Subtitle 1
  Subtitle 2
  Subtitle 3

De strijd tegen het terrorisme is vooral ook een strijd tegen onze twee maten wereld

  Subtitle 1
  Subtitle 2
  Subtitle 3

De strijd tegen het terrorisme is vooral ook een strijd die wij met onszelf moeten voeren in de zin van: kunnen wij afstand doen van onze rijkdom ten bate van degenen die niets hebben.

Nee dat kunnen en willen we niet!!?
Subtitle 2
Subtitle 3

 

  

3-10-2001

De strijd tegen het terrorisme is vooral ook een strijd tegen onszelf. Kijk kreten slaken kunnen we allemaal. Maar willen we de ongelijkheid de wereld uit, ten koste van onze rijkdom? Het is moeilijk vrijwillig afstand te doen van wat je hebt en je aangeleerde idealen. Wij moeten nieuwe idealen krijgen: die heten een eerlijke verdeling. De strijd tegen het terrorisme is vooral ook gaan bedenken: we hebben een haast onmogelijke opdracht om i.p.v. tegen terrorisme te strijden te gaan onderhandelen net zoals we met Arafat gedaan hebben. Zeggen wij zijn ook zij, en zolang we dat niet zeggen, snappen we het nog niet dat we 'ze' niet kunnen verslaan. If you can't beat them join them, maar dan anders om.

 1-11-2001

Ik ben erg in de war over de ontwikkelingen. Neem bijvoorbeeld Saudi-Arabië: Zij sponsoren Bin-Laden. Is dat ook omdat die vooral over de Palestijen praat en daarmee en daarom de aandacht afleid van het feit dat vooral Saudi-Arabië een heel rijk land is, net als Amerika maar een Arabisch en moslim land wat meer zou moeten bijdragen aan de armoede in sommige Midden-Oosten landen? Inclusief Afganistan. De moord op Haq, de Pastun die vermoord is omdat zijn eigen mensen zijn omgekocht met nog meer geld van de Taliban dan hijzelf betaalde. Toen ik met deze site begon dacht ik het zeket te weten. Nu twijfel ik of er moslimkrachten een dekmantel zoeken in het "westen"om zo de aandacht af te leiden van zichzelf en hoe zij op de verfoeide lijken? Waarom dragen de Taliban wel brillen? Waarom hebben ze wel tanks? Willen ze selectief mee met de welvaart? Wie het weet mag het zeggen.

Wordt Vervolgt

07-03-2004

Een ander onderwerp: Een deel van de prostitutie in Nederland. Het is voor mij onbegrijpelijk en onverteerbaar dat meiden en jongens uit het Oostblok (andere landen) naar Nederland worden gehaald, niet zelf komen om de prostitutie in te gaan, dat moeten ze zelf weten, als zij, hun omgeving, dorp er beter van worden. Maar niet dat criminelen er beter van worden terwijl deze mensen dat zelf niet willen.

09-03-2004

Minister Donner moet maar een andere baan gaan zoeken. Hij begrijpt de samenhang tussen zijn eigen woorden niet. Hij stottert, zwenkt en slaat bij voortduring wartaal uit.

Wat betreft de bezuinigingen: Daar waar de justitiŽle middelen zeker op financieel gebied te kort schieten ten opzichte van de middelen die de misdaad bezit, zeker nu niet bezuinigd worden daar waar justitie steeds verder achterloopt door de zielige manier waarop alleen hardrijders gefotografeerd worden om de financiŽle achterstand in te lopen. Maak eerst een wat fouten ten aanzien van de georganiseerde misdaad om er op die manier voor te zorgen dat justitie financieel wat inloopt!

Wordt vervolgt

 

11-10-2001.

Gisteravond zog ik een Saudische prins bij de burgemeester van New York. Toen drong tot mij door dat sommige moslims heel rijk zijn. Toen drong tot me door dat Bin Laden begonnen is ruzie te maken met Saudi-Arabië. Het verhaal van sommige "terroristen" is dus niet zo simpel van de arme moslims. Jassar Arafat maakte zich boos over het feit dat Bin Laden wegliep met de Palestijnse zaak. Die hij gebruikt om 'zijn' strijd te verdoezelen. Ik zal dit nog uitwerken, maar zet het er even neer om het niet te vergeten.

29-02-2004

Wat gaat de tijd vlug! Even kijk ik niet en we zijn al weer 3 jaar verder.

De dood van de leraar in den Haag heeft me flink beziggehouden. Nederland is tolerant. Een aantal leraren en onderwijzers zijn conservatief. Hetgeen ook geldt voor andere bevolkingsgroepen. Soms lijkt het alleen op bescherming van de eigen soort. Ik denk wel eens we zijn volkomen absurd bezig. Zoals Friezen bij Limburgers kunnen wonen, kunnen ook Marokkanen bij Nederlanders wonen. Nederlanders kun je niet zo discrimineren, buitenlanders wel? De regering maakt het ons niet makkelijker met hun krakkemikkig beleid ten aanzien van vluchtelingen en asiel zoekers.

07-03-2004

Het meest imposante vind ik hoe we er in Nederland in slagen er over te praten alsof het hier niet bestaat, is?

Ik had een buurman (docent) die praatte lachend discriminerend over Marokkaanse jongen alsof hij hun beste vriend was terwijl hij uitte dat hij ze haatte. Ik begeef me nu op glad ijs, lopen op scholen bij docenten en leerlingen deze dingen ook niet verschrikkelijk door elkaar. Samen met ieders eigen achtergrond en hoe er tijdens het opvoedden thuis mee is en wordt omgesprongen? De manier waarop, wanneer je last hebt met iemand dit altijd moeilijk is, maar zodra er buitenlanders bij betrokken zijn, dit een extra dimensie krijgt? Terug naar terrorisme, terug naar discriminatie en hoe dit familie is. Het meest absurde gebeurt nu in Frankrijk. Het verbod van hoofddoekjes en keppeltjes is natuurlijk onzin en zinloos. Ik heb mezelf mijn hele leven al versierd: ik heb nog steeds mijn spijkerjack uit 1974, mijn oorbellen uit dezelfde tijd, mijn eerste tattoe uit 1978 en de volgende uit 1996? De behoefte duidelijk te maken wie je bent, hoe je bent. In Engeland zijn Hindoes bij de politie met tulband en zonder helm. Zo willen zij daar functioneren, niet anders. Waar zijn de Fransen bang voor? Welke beslissingen krijgen ze niet genomen.